ترس از ازدواج و 3 دلیل رایج آن + روش درمان

ترس از ازدواج

امروزه ترس از ازدواج در جوانان رایج‌تر از گذشته است. ازدواج هر چند برای عده زیادی اتفاق شیرین و رویایی است اما برای افراد دیگری شبیه یک کابوس است! ترس از ازدواج دلایل مختلفی دارد که در ادامه مقاله به آن اشاره می‌کنیم.

به طور معمول پسران پس از 28 سالگی و دختران بعد از 26 سالگی به ازدواج فکر می‌کنند. البته این بازه سنی، با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگی کشورها، ممکن است تغییر کند. برای آشنایی با بهترین سن ازدواج دختر و پسر طبق داده‌های آماری به مقاله آن مراجعه کنید.

در تمامی ‌کشورها و فرهنگ‌ها، نگرانی‌ در خصوص زندگی پس از ازدواج، امری رایج است. مشاوران معتقدند در مواردی، این نگرانی در واقع نشانه‌ای از یک عارضه جدی‌تر تحت عنوان ترس از ازدواج یا “گاموفوبیا” است که جوانان را از تشکیل زندگی و ازدواج باز می‌دارد. ترس از ازدواج در پسران و دختران به دلایل متنوعی ایجاد شده که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

برای رزرو وقت مشاوره آنلاین با بهترین درمانگران می‌توانید با شماره 09350628212 تماس بگیرید

دلایل ترس از ازدواج در زنان و مردان چیست؟

ترس از ازدواج در دختر چه دلایلی دارد؟
ترس از ازدواج در دختر چه دلایلی دارد؟

سوالاتی مانند” اگر فرد اشتباهی را برای زندگی مشترک خود انتخاب کنم؟”، ” اگر از تصمیم خودم پشیمان شوم؟”، به طور مداوم در ذهن افرادی که در شرف ازدواج هستند، تکرار می‌شود. این یک نگرانی قابل درک است اما اگر به آن بال و پر بدهید، می‌تواند به یک ترس فلج کننده تبدیل شود.

بسیاری از افرادی که به تازگی رابطه‌ای را شروع کرده و یا چند سالی است که در یک رابطه هستند، دچار این شک هستند که شاید بتوانم فرد بهتری را پیدا کنم! این اتفاق در دنیای مدرن چندان دور از ذهن نیست؛ چرا که همه انسان‌ها، یک ویترین زیبا از زندگی خود در شبکه‌های مجازی و گروه‌های اجتماعی ارائه می‌کنند.

ما نیز هر روز شاهد زندگی‌های شاد، بی دغدغه و بی عیب و نقص دیگران هستیم. در چنین دنیایی، توهم پیدا کردن انسان بهتر، امری طبیعی است. ترس از ازدواج با فردی اشتباه، یک احساس سازنده است. این ترس به شما کمک می‌کند از افرادی که مناسب نیستند دوری کنید.

نکته مهم این است که توجه داشته باشید هیچ فرد صد درصد ایده آلی در دنیا وجود ندارد! علاوه بر این با کمک گرفتن از مشاوره قبل از ازدواج می‌توانید بر این ترس غلبه کنید.

برای یک ازدواج موفق باید گذشت داشته و تلاش کنید. زمانی که سهم خود را در رابطه در نظر بگیرید، احساس ترس از ازدواج با فرد اشتباه نیز کم رنگ تر می‌شود.

ترس از دست دادن هویت مستقل

ترس از ازدواج به خاطر از دست دادن هویت مستقل و دستاورد‌های فردی، در میان دختران و پسرانی که در زندگی فردی و حرفه‌ای خود موفق هستند، بسیار رایج است.

  • آیا پس از ازدواج از من می‌خواهند در خانه بمانم و خانه داری کنم؟
  • آیا پس از ازدواج فرصت ادامه تحصیل از من گرفته می‌شود؟
  • آیا استقلال مالی خودم را باید به همسرم واگذار کنم؟
  • آیا قرار است همسر من تمام رفت و آمد‌هایم را کنترل کند؟
  • آیا همسر من قرار است روابطم را محدود کرده و آن‌ها را به من دیکته کند؟

ترس از ازدواج پس از فکر کردن به این پرسش‌ها طبیعی است. بخش بزرگی از این دغدغه‌ها از الگوهای غلط روابط عاطفی، مشکلات خانوادگی و تصورات نادرست شکل می‌گیرد.

شما می‌توانید برای از بین بردن این ترس به جلسات مشاوره و روان درمانی مراجعه کرده و بسیاری از این تصورات غلط و دغدغه‌ها را با گفتگو برطرف کنید.

با طرف مقابل خود در خصوص اولویت‌های فردی‌تان صحبت کرده و با یک برنامه ریزی مشخص، سعی کنید مرز‌های شخصی خود را در رابطه مشخص کنید. فراموش نکنید که شما پیش از ازدواج یک شخصیت مستقل و موفق بوده‌اید.

به بیان دیگر شما شخصیت، موفقیت و استقلال خود را وام دار ازدواجتان نیستید که پس از آن، این امتیازها را از دست بدهید. بنابراین تفکیک این دو موضوع، با کمک راهکارهایی که مشاوران در اختیارتان قرار می‌دهند، بسیاری از دغدغه‌های فوق را از بین می‌برد.

ترس از ازدواج یا گاموفوبیا با مشاوره قابل درمان است
ترس از ازدواج یا گاموفوبیا با مشاوره قابل درمان است

پس از ازدواج قرار است شبیه به والدینم شوم!

این جمله یکی از رایج ترین دلایل ترس از ازدواج در زنان و مردان است! همه ما در دوران کودکی و بلوغ، الگوی‌های مشخصی از رابطه زناشویی را در خانه مشاهده کردیم.

اگر این رابطه عادی و بدون تنش باشد، ما احتمالا الگو‌های مناسبی از مدیریت تنش، عشق ورزی، برنامه ریزی و گذشت را دریافت کرده‌ایم.

اما اگر رابطه پدر و مادرمان پر از تنش و شکست و حتی طلاق باشد، احتمال آنکه از ازدواج بترسیم و یا الگوهای غلطی از رابطه میان زن و شوهر را یاد گرفته باشیم، زیاد است. این امر منشا اصلی ترس از ازدواج در دختر و پسران است: ما نمی‌خواهیم مانند پدر و مادرمان باشیم!

در کنار مشاوران و افراد متخصص، شما می‌توانید عادت‌ها و الگو‌های غلطی که از خانواده خود یاد گرفته را شناسایی کنید. مشاوران می‌توانند تله‌های رفتاری و فکری شما را شناسایی کنند. آیا شما مهرطلب هستید؟ آیا از عدم اعتماد به نفس در رابطه رنج می‌برید؟ آیا انتقاد پذیر هستید؟

بررسی این موارد یکی از سرفصل‌های مهم در جلسات مشاوره ازدواج است. پس از شناسایی این الگوها، مشاوران می‌توانند عادت‌های صحیح و سازنده را به شما معرفی کنند.

با اندکی تمرین و ممارست، الگوهای جدید به عادت‌های جدید شما تبدیل شده و بدین ترتیب، می‌توانید مطمئن شوید ازدواجی مشابه با ازدواج والدین خود نخواهید داشت!

درمان ترس از ازدواج در مردان و زنان چیست؟

به دلایل ترس از ازدواج خود فکر کرده و آن‌ها را یادداشت کنید. خاطرات و تجربه‌های تلخ گذشته را فراموش کنید و به آینده امیدوار باشید. علاوه بر این پیشنهاد می‌شود از یک روانشناس برای بررسی و حل علل ترس از ازدواج در خود کمک بگیرید.

شما در طول مسیر زندگی خود با فردی آشنا شده و در کنار هم زندگی مشترک تشکیل می‌دهید تا در کنار یکدیگر رشد کنید. مشاوران افرادی هستند که می‌توانند با شناسایی الگوهای درست و غلط، خطرات این مسیر را به شما نشان داده و برای داشتن ازدواجی موفق شما را یاری کنند.

اگر ازدواج و زندگی مشترک برای شما نیز مساله‌ای ترسناک است، می‌توانید از روانشناسان پرتو زندگی کمک بگیرید.

کلام آخر

دلایل ترس از ازدواج در زنان و مردان متنوع بوده که به کمک مشاوره بهبود می‌یابد. امیدواریم مقاله “ترس از ازدواج و 3 دلیل رایج آن + روش درمان” به شما کمک کرده باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

مقالات مرتبط