مزایا و معایب ازدواج با همکار
اگر به همکار خود علاقه دارید و در فکر ازدواج با او هستید، لازم است با مزایا و معایب ازدواج با همکار بیشتر آشنا شوید. ازدواج با همکار خوب است یا بد؟ مزایا و معایب ازدواج با همکار چیست؟ در این مقاله به بررسی این مسائل میپردازیم.
افراد معمولا برای ازدواج، به دنبال اهداف و علایق مشترک هستند. یکی از بهترین مکانها برای ملاقات با افرادی که علایق، اهداف و خصوصیات مشترک دارند، محل کار است. نظرسنجیها نشان میدهد که تقریبا از هر سه کارمند، یک نفر تجربه رابطه با همکارش را داشته است.
ما تقریبا 20 الی 60 ساعت از زمان هفتگی خود را در محل کار سپری میکنیم. بدیهی است که در چنین مدت زمان طولانی، جاذبه و کشش میان افرادی با علایق و خصوصیات اخلاقی مشترک، ایجاد شود. مزایا و معایب ازدواج با همکار در ادامه به طور کامل بررسی میشود:

مزایا و معایب ازدواج با همکار: مزایا
محیط کار، مانند یک فیلتر عمل کرده و افرادی را برای شما دستچین میکند که از نظر حرفهای، سنی و احتمالا اهداف فردی برای آینده، بسیار به شما شبیه هستند. از مهمترین مزایای ازدواج با همکار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آشنایی و شناخت فرد
کشش عاطفی میان همکاران معمولا پس از شناخت آنها از یکدیگر شکل میگیرد. بنابراین، در مقوله ازدواج با همکار، شما مجبور نیستید زمان بسیار زیادی را صرف شناخت طرف مقابل کنید.
شما هر روز زمان قابل توجهی را با این فرد گذرانده و نه تنها رفتار او را میسنجید، بلکه میتوانید از برخورد وی با افراد مختلف در یک محیط واقعی به شناخت زیادی از او دست پیدا کنید.
نقاط مشترک
این امر مانند یک نیروی محرکه میتواند رابطه شما را شکل داده و هدایت کند. همکاران معمولا در مورد موضوعات مختلف جامعه، اهدافشان، شیوه سپری کردن تعطیلات و خانوادههای خود با یکدیگر صحبت میکنند.
در خلال این صحبتها، شما میتوانید طرف مقابل خود را شناخته و نقاط مشترک بینتان را شناسایی کنید، در صورتی که شناخت نقاط مشترک در بعضی از ازدواجها ممکن است فقط به جلسات خواستگاری ختم شود. ( با سوالات مهم جلسه خواستگاری آشنا هستید؟)
سپری کردن زمان در کنار یکدیگر
به عنوان دو همکار، شما احتمالا زمان زیادی را در طول روز با یکدیگر گذرانده و این امر میتواند برای پیشرفت رابطه هم خوب باشد و هم بد! افراد پر مشغله معمولا فرصت کافی برای پرداختن به رابطه ندارند و این امر پیشرفت رابطه را برای آنها کند میکند.
از طرف دیگر گذراندن زمان طولانی با کسی که به تازگی با او آشنا شدهاید، ممکن است مانند بنزینی باشد که بر روی یک شعله کوچک میریزید؛ همه چیز خیلی سریع پیش برود و رابطه شما خیلی زود تمام سوخت خود را بسوزاند. بنابراین تلاش کنید حد اعتدال را رعایت کنید و از این شرایط، به نفع خود و رابطهتان استفاده کنید.
همسرم یا همکارم: مسئله این است؟!
اگر قصد ازدواج با همکار خود را دارید، باید سعی کنید میان دو نقش همسر و همکار تفاوت قائل شوید. شما ممکن است در محل کار با همکاران خود به رقابت بپردازید، با آنها بر سر موضوعاتی اتفاق نظر نداشته و مشاجره کنید و یا مجبور شوید دستورات مافوق خود را، علی رغم رضایت باطنی اجرا کنید.
تمامی این چالشها و بار روانی، مربوط به محل کار میشود. خارج از محل کار، همکار شما همسرتان است و نباید چالشهایی که در محل کار دارید را وارد رابطه عاطفی خود کنید.
از سوی دیگر، در خانه ممکن است با همسر خود مشاجره داشته و یا بر سر موضوعی از یکدیگر ناراحت باشید. به شکلی مشابه، نباید چالشهای محیط خانه را به محل کارتان وارد کرده و یا با سایر همکارانتان در خصوص اتفاقاتی که در خانه میافتد، صحبت کنید.
معایب ازدواج با همکار چیست؟
ازدواج با همکار مزایای زیادی دارد که به آنها پرداختیم، اما از آنجا که هیچ چیزی در این دنیا سیاه یا سفید مطلق نیست، باید روی دیگر این ازدواج را نیز بررسی کنیم. مشاوران توصیه میکنند که افراد مرز میان زندگی کاری و شخصی خود را مشخص کنند و مسائل کاری را به داخل محیط خانه وارد نکنند.
اگرچه مشخص کردن این مرز برای همه افراد دشوار است، اما چالش واقعی از آن افرادی است که با همسر خود همکار هستند. این مساله یکی از معایب همکار بودن زن و شوهر است.
بدیهی است که این افراد حتی در خانه نیز در خصوص اتفاقات، چالشها و برنامههای آینده کاری با یکدیگر صحبت کنند و حتی مشاجرات و مشکلاتی که در محل کار ممکن است به عنوان دو همکار با یکدیگر داشته باشند را به محیط خانه بیاورند.
این موضوع در صورت عدم توجه میتواند در شرایط حاد، به سلامت رابطه و خانواده صدمات جدی وارد کند. مشاوره خانواده میتواند در این زمینه کمک بسیاری کند.
یکی دیگر از چالشهای پیش روی ازدواج با همکار، مرز بندی روابط اجتماعی و مدیریت احساسات شخصی است. همسر شما ممکن است در محل کار با سایر همکارانش صمیمی باشد و یا زمان بیشتری از روز خود را در کنار افرادی خاص سپری کند. این امر میتواند احساساتی همچون ناامنی، حسادت و ترس را در هر یک از طرفین به وجود آورد.

ازدواج با همکار خوب است یا بد؟
اکنون که با مزایا و معایب ازدواج با همکار آشنا شدید، سوالی که برایتان پیش آمده این است که بالاخره ازدواج با همکار خوب است یا بد؟
برای اطمینان از پاسخ این سوال لازم است دو طرف به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کنند. در ازدواج با همکار نیز باید پارامترهای تاثیر گذار مانند اختلاف عقاید مذهبی در ازدواج، اختلاف سنی در ازدواج، اختلاف سطح تحصیلات در ازدواج، اختلاف طبقاتی در ازدواج و… بررسی شود.
شما میتوانید برای ایجاد محیطی آرام در خانه و همچنین شرایطی ایده آل برای پیشرفتهای فردی در محل کار، در کنار همسر و همکار خود، از مشاوران کمک بگیرید. برای رزرو نوبت مشاوره قبل از ازدواج آنلاین با بهترین دکتر مشاوره قبل از ازدواج میتوانید با ما در تماس باشید.
برای آشنایی با نحوه پیشنهاد ازدواج به همکار، مقاله چطور پیشنهاد ازدواج بدهیم را مطالعه کنید.
کلام آخر
آشنایی با مزایا و معایب ازدواج با همکار و کمک گرفتن از مشاورین ازدواج میتواند به انتخاب صحیح شما کمک شایانی کند. امیدواریم مقاله “مزایا و معایب ازدواج با همکار: همکارم یا همسرم؟” به شما در تصمیم گیری صحیح کمک کند.