معایب و مزایای ازدواج فامیلی (کدام ازدواج فامیلی خطرناک است)

معایب و مزایای ازدواج فامیلی از بحث برانگیزترین مباحث در ایران و حتی جهان است. اما آیا واقعا عقد دختر عمو و پسر عمو را در آسمان‌ها بسته‌اند؟ فارغ از رویکرد کلی جامعه ما، این نوع از ازدواج می‌تواند مزایا و معایبی به همراه داشته باشد. در این مقاله معایب و مزایای ازدواج فامیلی را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

نکات مهم در ازدواج فامیلی چیست؟

عقد دختر عمو و پسر عمو را در آسمان‌ها بسته‌اند، دختر به آشنا بدیم خیالمان راحت تر است، از آشنا دختر بگیریم خیالمان راحت تر است، این‌ها اصطلاحات رایجی است که به ازدواج‌ های فامیلی اشاره دارد.

ازدواج فامیلی به معنای ازدواج دختر و پسری است که جد مشترک داشته باشند. این نوع از ازدواج بسیار بحث برانگیز است و در فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف جهان، رویکردها نسبت به آن متفاوت می‌باشد.

در ایران و کشورهای خاورمیانه، این نوع از ازدواج برخلاف کشورهای اروپایی امری رایج است. ازدواج فامیلی نکنید اگر درباره معایب و مزایای ازدواج فامیلی اطلاعات ندارید! بنابراین ادامه این مقاله را از دست ندهید.

برای رزرو وقت مشاوره ازدواج آنلاین با بهترین مشاور ازدواج می‌توانید با شماره 09350628212 تماس بگیرید.

بهترین نوع ازدواج فامیلی کدام است؟
بهترین نوع ازدواج فامیلی کدام است؟

معایب و مزایای ازدواج فامیلی: مزایا

یکی از مهم‌ترین مزایای ازدواج فامیلی شناخت کامل خانواده‌ها از یکدیگر است. ازدواج به معنای پیوند دو خانواده، دو فرهنگ و دو تاریخچه است. تطبیق میان این دو فرهنگ، به دوام زندگی زوجین کمک می‌کند.

شاید یکی از مهم ترین چالش‌های زوج‌های جوان در ابتدای زندگی مشترک نیز، درک تفاوت‌ها و ایجاد تطبیق فرهنگی باشد. احتمال شکست در ازدواج میان خانواده‌هایی که از نظر فرهنگی با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند، معمولا بالا است. اما در ازدواج‌ های‌ فامیلی این امر چندان مشکل ساز نیست.

خانواده‌های طرفین از یک ریشه و فرهنگ هستند و تفاوت‌های میان آن‌ها معمولا بسیار اندک است. همین امر، روند انطباق و پذیرش تفاوت‌ها را برای دختر و پسر آسان تر می‌کند.

در ازدواج فامیلی، طرفین از تاریخچه یکدیگر آگاه هستند که این شناخت می‌تواند فرایند ازدواج را آسان‌تر کرده و هم‌چنین بسیاری از مشکلات ناشی از عدم آگاهی را از بین ببرد.

در ازدواج با غریبه، شما درباره شرایط بزرگ شدن دختر و پسر، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی ممکن و رسومات خانواده طرف مقابل چه می‌دانید؟ آیا در این خانواده سابقه سو مصرف مواد مخدر، اعتیاد به الکل و… وجود دارد؟ سوالاتی از این قبیل معمولا در ازدواج‌های فامیلی خیلی سریع به پاسخ می‌رسد.

زمانی که در خصوص معایب و مزایای ازدواج فامیلی صحبت می‌کنیم، باید این نکته را نیز مطرح کرده که ازدواج سبب ایجاد یک ارتباط قوی میان دو خانواده و قوم می‌شود. در ازدواج‌های فامیلی این به معنای قوی تر کردن پیوند میان اعضای یک خانواده است و این امر می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای اقوام و خانواده‌های بزرگ داشته باشد.

در کنار مزایای گفته شده، ترس از ازدواج فامیلی نیز در برخی افراد وجود دارد که در ادامه دلایل آن بررسی می‌شود.

کدام ازدواج فامیلی خطرناک است؟

یکی از مهم‌ترین مباحثی که در خصوص معایب و مزایای ازدواج فامیلی مطرح است، مشکلات ژنتیکی است که کودکان حاصل از این ازدواج‌ها ممکن است با آن درگیر شوند.

این امر تا جایی اهمیت دارد که بسیاری از کشورهای غربی، با توجه به خطرات جهش‌های ژنتیکی ناشی از ازدواج‌ های فامیلی، این نوع از پیوند‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند! اما منظور از جهش ژنتیکی چیست؟

در دی ان ای همه ما انسان‌ها، ژن‌های غالب و مغلوبی وجود دارد که علاوه بر ویژگی‌های شخصیتی و ظاهری، بیماری‌هایی که ممکن است به آن‌ها مبتلا شویم را نیز تعیین می‌کند. اگر دو فرد ژن‌های مغلوب بیماری زای مشترکی داشته باشند، احتمال این که این ژن‌ها در کودکشان به ژن غالب و دردسرساز تبدیل شود، زیاد خواهد بود.

از آن‌ جایی که اعضای یک فامیل از نظر ژنتیکی شباهت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند، ازدواج آن‌ها می‌تواند شانس ابتلای نسل جدید خانواده به بسیاری از بیماری‌های خطرناک را افزایش دهد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به انواع معلولیت‌های ذهنی و جسمی، بیماری‌های نقص ایمنی و سقط جنین اشاره کرد.

خوشبختانه امروزه علم این توانایی را دارد که احتمال بروز چنین بیماری‌هایی را از قبل پیش بینی کند. به همین دلیل است که زوج‌ها به خصوص در ازدواج‌ فامیلی، باید پیش از ازدواج، آزمایش‌های ژنتیکی را پشت سر گذاشته و اجازه دهند ژنتیک در خصوص ازدواج آن‌ها تصمیم بگیرد. بهترین نوع ازدواج فامیلی آن است که تحت نظر آزمایشات ژنتیک و پزشک انجام شود.

معایب ازدواج فامیلی

اگرچه مهم ترین چالش ازدواج ‌های‌ فامیلی، مشکلات ژنتیکی است اما در کنار آن، باید به نکات دیگری نیز توجه شود. یکی دیگر از معایب ازدواج فامیلی که باید به آن توجه شود، کمتر بودن حریم شخصی است.

در این نوع ازدواج، احتمال دخالت خانواده‌های طرفین در زندگی مشترک زوجین، بالاتر می‌رود. در ازدواج های فامیلی افراد به واسطه پیشینه خانوادگی خود، با هم راحت تر هستند و مرزبندی‌ها مشخص نیست.

این در حالی است که در ازدواج‌های غیر فامیلی معمولا حریم شخصی زوجین بهتر حفظ می‌شود. یکی دیگر از نکاتی که در ازدواج‌ های فامیلی معمولا دردسرساز است، مساله طلاق است.

افرادی که در یک ازدواج فامیلی شکست خورده و مایلند از یکدیگر جدا شوند، غالبا طلاق‌های دردسرسازتری را تجربه می‌کنند. در چنین شرایطی، طلاق میان زن و شوهر به معنای جدایی و اختلاف میان اعضای یک خانواده است و این امر می‌تواند فشار روانی زیادی را بر روی طرفین درگیر در ماجرا ایجاد کند.

آشنایی با معایب و مزایای ازدواج فامیلی قبل از ازدواج لازم است
آشنایی با معایب و مزایای ازدواج فامیلی قبل از ازدواج لازم است

ازدواج فامیلی بهتر است یا غریبه؟

ازدواج فامیلی و ازدواج با غریبه هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد که نمی‌توان هیچ کدام را با قطعیت رد یا تایید کرد. اگر چه با مزایا و معایب ازدواج فامیلی آشنا شدید اما برای تصمیم گیری بهتر لازم است از مشاوره قبل از ازدواج کمک بگیرید.

مشاوره ازدواج به خصوص در ازدواج ‌های فامیلی موضوعی است که افراد معمولا نادیده می‌گیرند و برای حل مشکلات خود، به دوستان، همکاران و اعضای خانواده مراجعه می‌کنند.

این در حالی است که دیگران معمولا نظراتی شتاب زده ارائه داده و به واسطه قضاوت‌های ذهنی، شما را به دردسر می‌اندازند. این راهکارها به جای حل مشکلات، گره‌های ذهنی شما را کورتر می‌کند.

شما در هر نقطه از مسیر زندگی عاطفی خود (خواه در دوران آشنایی، پیش از ازدواج، در طول زندگی مشترک و یا حتی به هنگام طلاق) می‌توانید از خدمات و راهنمایی‌های مشاورین ازدواج بهره مند شوید.

کلام آخر

ازدواج ‌فامیلی در کنار شناخت کامل خانواده‌ها و طرفین که یک مزیت بزرگ است، به دلیل بیماری‌های ژنتیکی فرزندان چالش برانگیز است. آشنایی با معایب و مزایای ازدواج فامیلی و مشاوره ازدواج می‌تواند ترس از ازدواج فامیلی را کمتر کند.

امیدواریم مقاله”معایب و مزایای ازدواج فامیلی (کدام ازدواج فامیلی خطرناک است)” به شما در این زمینه کمک کرده باشد.

مقالات پیشنهادی پرتو زندگی:

5/5 - (2 امتیاز)

مقالات مرتبط