معنی اختلاف طبقاتی در ازدواج چیست؟
اختلاف طبقاتی در ازدواج یکی از صدها مسئله پرچالش در ازدواج است که نقش مهمی در پایداری یک رابطه دارد. از آن جا که نقش اختلاف طبقاتی در ازدواج را نمیتوان نادیده گرفت، در این مقاله از پرتو زندگی به بررسی این موضوع میپردازیم.
عوامل مختلفی در موفقیت یا شکست یک ازدواج موثر هستند. یکی از مهمترین پارامترهایی که نقش کلیدی در ازدواج دارد، اختلاف طبقاتی است. زمانی که زن و مردی از دو طبقه مختلف اجتماعی با یکدیگر ازدواج میکنند، در جنبههای مختلف زندگی ممکن است نظرات متفاوتی داشته باشند.
گاهی ایجاد پل میان دو طبقه مختلف جامعه امکان پذیر نیست و زندگی به مرور زمان، فرسایشی میشود. این امر میتواند در روابط اجتماعی و خانوادگی، روابط خصوصی و حتی تربیت فرزندان تاثیر بگذارد و در نهایت نیز، سبب از بین رفتن یک ازدواج شود.
کودکانی که در خانوادههای قشر متوسط یا مرفه بزرگ میشوند، دسترسی راحت تری به امکانات آموزشی و فرهنگی دارند. پدر و مادر تحصیل کرده از قشر متوسط، بدون شک در تربیت فرزندان خود به شیوه متفاوت تری از طبقه کارگر یا مرفه عمل میکند.
برای رزرو وقت مشاوره آنلاین درباره اثرات اختلاف طبقاتی در ازدواج میتوانید با شماره 09350628212 تماس بگیرید
تاثیر اختلاف طبقاتی در ازدواج
اختلاف طبقاتی در ازدواج زمانی معنا میگیرد که یک دختر و پسر از دو قشر مختلف جامعه تصمیم به ازدواج میگیرند. شاید با خواندن این جمله، کلیشههای پر تکرار سریالهای تلویزیونی در ذهنتان نقش ببندد: ازدواج یک دختر یا پسر پولدار با پسر یا دختری فقیر!
اگرچه این موضوع، دستمایه ساخت سریالهای سرگرم کننده زیادی شده است، اما باید بدانید تنها چالش پیش رو در مسئله اختلاف طبقاتی در ازدواج پول نیست.
در واقع اختلاف سطح مالی در ازدواج، سادهترین نوع اختلاف طبقاتی است که قابل حل نیز میباشد. اختلاف طبقاتی در ازدواج، میتواند در مسئله فرهنگی بروز کند. دو نفر زمانی که با هم ازدواج میکنند، در واقع عامل پیوند خوردن دو خانواده با یکدیگر میشوند.
هر خانوادهای نیز فرهنگ و باورهای خاص خودش را دارد. اگر این باورها و المانهای فرهنگی نزدیک به یکدیگر باشد، ایجاد ارتباط و اتصال آنها به یکدیگر آسانتر خواهد بود. دختر و پسر نیز میتوانند راحتتر و سریعتر به یک دید مشترک در زندگی برسند.
این در حالی است که اگر فاصله فرهنگی میان خانوادهها زیاد باشد، ایجاد ارتباط دشوار و گاهی حتی غیر ممکن است. از طرفی دختر و پسر نیز نمیتوانند به راحتی تفاوتهای فرهنگی خانوادهای که در آن بزرگ شده را کنار بگذارند و این به معنای شروع چالش برای زندگی مشترک است!
اختلاف طبقاتی و سطح تحصیلات
یکی دیگر از وجوه اختلاف طبقاتی در ازدواج، تفاوت سطح تحصیلات است. به طور معمول افراد در طبقات ضعیف جامعه از سطح تحصیلات پایینتری برخورداراند.
تحصیلات تنها به معنای یک مدرک نیست. افراد تحصیل کرده تفکر سیستماتیک را یاد میگیرند، نگرش آنها نسبت به بسیاری از مسائل زندگی تغییر پیدا میکند و به واسطه آموختن مهارت و کسب درآمد، شخصیتی مستقل پیدا میکنند. برای آشنایی بیشتر با تاثیر اختلاف سطح تحصیلات در ازدواج میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه کرده و یا از مشاوران پرتو زندگی کمک بگیرید.
مشاور چه کمکی میتواند کند؟
اختلاف طبقاتی در ازدواج پارامتر مهمی است که باید آن را جدی بگیرید. از دیگر پارامترهای تاثیر گذار میتوان به اختلاف سنی در ازدواج، اختلاف مذهبی در ازدواج، اختلاف قد در ازدواج و اختلاف سطح تحصیلات در ازدواج اشاره کرد.
کنار آمدن با یک طرز فکر جدید، فرهنگ جدید و حتی پیدا کردن جایگاهتان در یک زندگی مشترک، چالشهایی هستند که نقشه راه مشخصی ندارد. مشاوران افراد خبرهای هستند که میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند. مشاوران افرادی خارج از گود زندگی مشترک شما هستند که بهتر میبینند، میشنوند و درک میکنند.
مشاور میتواند با توجه به تجربه و دانش خود به شما کمک کند تا تفاوتهای فرهنگی خانواده همسرتان را بهتر درک کنید. بحث کردن را بیاموزید و یاد بگیرید چگونه به یک نقطه نظر مشترک برسید، بدون آن که بخواهید نظر خود را بر دیگری تحمیل کنید.
دریافت مشاوره قبل از ازدواج میتواند به شما کمک کند تا چشم انداز بهتری از زندگی مشترکتان داشته و خطرات راه را بهتر بشناسید. برای حل مسائل ناشی از نقش اختلاف طبقاتی در ازدواج، مشاور بهترین دوست شما خواهد بود.
کلام آخر
اختلاف طبقاتی در ازدواج بر روی مسائل مختلفی مانند فرزند پروری، حل مسائل و… تاثیر دارد، بنابراین لازم است از فردی متخصص در این زمینه کمک گرفته شود. از مقاله “اختلاف طبقاتی در ازدواج: از کلیشه تا واقعیت!” راضی بودید؟