درباره ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن، مشاوران و جامعه شناسان باورهای مختلفی دارند. برخی معتقدند که دیگر دوران ازدواج سنتی به سر آمده و عدهای دیگر بر این باورند که شکل سنتی ازدواج، دوام بیشتری دارد.
در این مقاله قصد داریم با بررسی این موضوع، به یک پرسش مهم پاسخ دهیم: ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن، مسئله این است!
منظور از ازدواج سنتی چیست؟
در ایران و در دهههای گذشته، ازدواجهای سنتی امری رایج بودند. در این نوع ازدواج، خانوادهها به یکدیگر معرفی میشدند. مثلا فردی از اقوام، دوستان خانوادگی و یا همکاران، خانوادههای دختر و پسر را به یکدیگر معرفی میکردند.
ازدواج های سنتی بر اساس هنجارهای تاریخی و فرهنگی یک جامعه و با هدف تشکیل خانواده، صورت میگیرد. به بیان دیگر در این شکل از ازدواج، خانوادهها برای فرزندان خود همسر انتخاب کرده و خود افراد دخالت چندانی در این امر نداشتند. ازدواج سنتی هنوز هم در ایران رایج است.
معمولا در ازدواج سنتی، دختر و پسر اولین بار در روز خواستگاری و در حضور خانواده یکدیگر را میدیدند. سپس صحبتهای مرسوم انجام شده، مدتی به آشنایی میگذشت و تاریخ عقد و ازدواج تعیین میکردند.
مزایا و معایب ازدواج سنتی چیست؟

ازدواج سنتی نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی و آسیایی نیز رواج دارد.
ازدواج های سنتی مزایا و معایبی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
فرصت کوتاه برای آشنایی:
در ازدواج سنتی معمولا فاصله زمانی میان آشنایی اولیه و عقد، کوتاه است. این مدت زمان کوتاه، امکان شناخت در ازدواج سنتی را از طرفین سلب میکند.
یکی از مهم ترین چالشهای مقابل دختر و پسر در ازدواجهای سنتی، عدم شناخت دقیق و کامل طرفین پیش از ازدواج است.
از سوی دیگر، از آنجا که دختر و پسر رابطه را با هدف ازدواج آغاز میکنند، در این مدت زمان تلاش کرده تا خود را مقبول جلوه دهند.
تاییدیه پدر و مادر:
اگرچه دخالت والدین در ابتدا امری خوشایند نیست، اما نظارت آنها در تمام فرایند انتخاب همسر، نقطه قوت ازدواج سنتی است.
دختر و پسر ممکن است در فرایند آشنایی به واسطه هیجانات و علاقه، چشمان خود را بر روی بسیاری از مشکلات ببندند، اما والدین با تجربه و دانشی که داشته، میتوانند فرزند خود را از بسیاری از اشتباهات حفظ کنند.
دخالت مستقیم خانوادهها:
اگر قصد دارید به صورت سنتی ازدواج کنید، آماده دخالت خانوادهها در زندگی خود باشید. ازدواجهای سنتی زیر نظر والدین صورت گرفته و معمولا پس از ازدواج، حضور والدین در تصمیم گیریها، احساس میشود.
یکی از مهمترین چالشهای افرادی که به صورت سنتی ازدواج کردهاند، ایجاد یک مرزبندی مشخص میان زندگی خصوصی و زندگی خانوادگی پس از ازدواج است.
تفاوت ازدواج سنتی و مدرن چیست؟
در طی چند دهه اخیر، شکل ازدواج در ایران تغییر کرده است. امروزه نسل جوان دوست دارد شریک زندگیش را خودش انتخاب کند.
در ازدواج مدرن، خانوادهها نقش پررنگی ندارند. این شکل از ازدواج بر پایه عشق و علاقه میان دو طرف شکل گرفته و زمانی که طرفین به شناخت کافی از یکدیگر رسیدند، رسمی میشود.
در ازدواج مدرن و امروزی دختر و پسر با یکدیگر آشنا میشوند و زمان زیادی را با هم گذرانده تا یکدیگر را بهتر بشناسند. سپس با معرفی خانوادهها به یکدیگر، مقدمات ازدواج را فراهم میکنند.
ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن: مزایا و معایب ازدواج مدرن چیست؟
اگرچه ازدواج مدرن در ایران محبوبیت زیادی پیدا کرده، اما این بدان معنا نیست که عاری از عیب و نقص است.
در ادامه برخی از مهم ترین مزایا و معایب ازدواج مدرن و امروزی بررسی میشود.
شناخت بهتر یکدیگر:
طولانی شدن زمان آشنایی در ازدواج مدرن سبب افتادن ماسکها و نمایان شدن خود واقعی افراد میشود.
هیچ کس نمیتواند برای مدت زیادی تظاهر کند که فردی دیگر است و یا علایق و آرزوهای مشترکی با شما دارد. در نتیجه در این شکل از ازدواج، افراد معمولا شناخت بهتری از یکدیگر دارند.
نظارت نداشتن خانوادهها:
ازدواج مدرن بدون نظارت کامل پدر و مادر صورت میگیرد و این میتواند زمینه ساز مشکلاتی باشد.
البته اگر فرهنگ ازدواج و ارتباط مدرن در خانوادهها جا افتاده باشد، دختر و پسر میتوانند بدون هیچ ترسی از همان ابتدای راه، خانوادهها را در جریان گذاشته و زیر نظر آنها به روابط خود ادامه دهند.
در ازدواج مدرن، دختر و پسر بخصوص در سنین پایین تر، ممکن است چشم خود را بر روی اختلافات فرهنگی، کمبودها و ایرادات اخلاقی ببندند و همه چیز را فدای دوست داشتنهای افراطی خود کنند.

ازدواج سنتی یا مدرن ؟
در این مقاله با بررسی کلی مزایا و معایب ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن، تلاش کردیم تا واقعیتهای موجود در این دو نوع از ازدواج را بررسی کنیم.
فراموش نکنید که هیچ یک از این شیوهها کاملا بد یا کاملا خوب نیست و این شما هستید که باید در نهایت با چشمانی باز و فارغ از هیجانات و احساسات، در خصوص شریک زندگیتان تصمیم بگیرید.
چه برای ازدواج سنتی و چه برای ازدواج امروزی، نیاز است از مشاورین ازدواج راهنمایی بگیرید. مشاوره قبل از ازدواج به شما در تصمیم گیری صحیح و به دور از هیجان کمک میکند.
عوامل مختلفی مانند بهترین سن ازدواج، اختلاف سن در ازدواج، اختلاف طبقاتی در ازدواج، اختلاف سطح تحصیلات در ازدواج ، اختلاف عقاید مذهبی در ازدواج ، اختلاف عقاید سیاسی در ازدواج و موارد دیگر اثر گذار است.
برای دریافت مشاوره قبل از ازدواج آنلاین با بهترین دکتر مشاوره قبل از ازدواج با ما در ارتباط باشید.
کلام آخر
انتخاب بین ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن دغدغه بسیاری از جوانان است. اما مسالهای که اهمیت دارد شناخت کامل طرف مقابل و تصمیم گیری صحیح است.
مقالات پیشنهادی پرتو زندگی در این راستا به شما:
- مزایا و معایب ازدواج با همکلاسی دانشگاه
- مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است
- نداشتن رابطه جنسی بعد از ازدواج
- مزایا و معایب ازدواج با همکار
- معایب و مزایای ازدواج فامیلی
- ازدواج با معتادی که ترک کرده
- ازدواج به خاطر فرار از تنهایی
- چطور پیشنهاد ازدواج بدهیم
- ازدواج با فرد سیگاری
- ازدواج با راه دور
- ازدواج دوم