روان درمانی چیست؟ + مشاوره آنلاین

روان درمانی چیست؟

روان درمانی راهی برای کمک به افرادی است که دارای طیف گسترده‌ای از بیماری‌های روانی و مشکلات عاطفی هستند. جلسات درمانی می‌تواند به حذف یا کنترل علائم آزاردهنده کمک کرده تا فرد بتواند عملکرد بهتری در زندگی داشته باشد.

روان درمانی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که به کمک آن می‌توان در زمانی مشخص بسیاری از مشکلات روحی و روانی فرد را رفع نمود. این نوع درمان بر پایه گفتگو، تفسیر، الگو برداری و… است که به وسیله آن می‌توان بسیاری از مشکلات و چالش‌های موجود در زندگی فرد را حل کرد.

نکته قابل توجه این است که این درمان باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود. اشتباه در ارائه روش‌های درمانی توسط درمانگر می‌تواند آسیب‌های بسیاری را به افراد وارد کند. درمانگر با استفاده از روش‌ها و استراتژی‌های علمی‌ مختلف مشکلات را شناسایی کرده و فرد را با آن‌ها روبرو می‌کند.

درمانگر با روش‌های مختلف به درمان مشکلات می‌پردازد
درمانگر با روش‌های مختلف به درمان مشکلات می‌پردازد

با استفاده از روش‌های مختلف درمانگر می‌تواند تمامی ‌مشکلات شناسایی شده را به مرور زمان در فرد از بین ببرد. رفع این مشکلات در زندگی بسیار تاثیر گذار بوده و باعث افزایش رضایت و شادی فرد در زندگی می‌شود.

در بسیاری از باور‌های غلط روان درمانی را مناسب افراد بیمار می‌دانند. اما این درمان برای تمامی ‌افراد مفید بوده و از مشکلات بسیاری جلوگیری می‌کند. از اهداف روان درمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان اعتیاد
  • درمان اضطراب
  • درمان اختلال دو قطبی
  • درمان افسردگی
  • درمان اختلال وسواس فکری عملی
  • بررسی و رفع فوبیاها
  • درمان اختلال استرس پس از سانحه

علاوه بر این به افراد کمک می‌کند تا با موارد زیر کنار بیایند:

  • طلاق و جدایی
  • غم از دست دادن عزیزان
  • عزت نفس پایین
  • مشکلات رابطه

آیا روان درمانی موثر است؟

روان درمانی را می‌توان به دلایل مختلف از جمله خود آگاهی، تقویت مهارت‌های فردی، بهبود کیفیت زندگی و… مفید دانست. جلسات مشاوره به افراد این امکان را می‌دهد که احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، جنبه‌هایی از زندگی خود را که دوست دارند تغییر دهند شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر درک کنند و برای تغییر مطلوب زندگی خود تلاش کنند.

مراحل انجام روان درمانی

وقتی مردم کلمه “روان درمانی” را می‌شنوند تصویر کلیشه‌ای از بیمار دراز کشیده روی کاناپه در حال صحبت کردن را تصور می‌کنند. در حالی که یک درمانگر روی صندلی نزدیک او نشسته و یادداشت برداری می‌کند! اما واقعیت این است که تکنیک‌ها و شیوه‌های مختلفی در جلسات درمانی استفاده می‌شود.

مراحل انجام روان درمانی و روش آن را باید بر اساس نیاز بیمار و نوع مشکلات موجود در فرد انتخاب کرد. انتخاب شیوه صحیح درمان بسیار با اهمیت بوده و این کار تنها باید به دست افراد متخصص انجام شود. در بسیاری از موارد حتی ممکن است درمانگر ترکیبی از چند روش را برای یک نفر اجرا کند.

روان ‌درمانی با توجه به مشکلات فرد و روش درمان می‌تواند در چند جلسه انجام شده و یا نیاز است به صورت طولانی مدت ادامه داشته باشد. تعداد جلسات مورد نیاز با توجه به اهداف درمان توسط مراجعه کننده و درمانگر برنامه ریزی می‌شود.

اگر برای جلسات درمانی حضوری وقت کافی در طول روز ندارید یا به هر علت دیگری علاقه‌ای به صحبت رو در رو ندارید، می‌توانید روان درمانی آنلاین پرتو زندگی را امتحان کنید. برای رزرو وقت مشاوره آنلاین با بهترین درمانگران می‌توانید با ما تماس بگیرید.

انواع روان درمانی چیست؟
انواع روان درمانی چیست؟

چگونه بفهمیم که به روان درمانی نیاز داریم؟

اگر موضوعی باعث ناراحتی یا اختلال قابل توجهی در زندگی شما می‌شود، اگر احساس می‌کنید که مشکلی که با آن روبرو هستید بخش‌های مهم زندگی شما از جمله مدرسه، کار و روابط را مختل می‌کند، احتمالا وقت آن رسیده که مشاوره را امتحان کنید.

اگر متوجه شده‌اید که با مشکل خود به روش‌های ناسالم و خطرناک مانند سیگار کشیدن و پرخوری روبرو شده و یا از آن فرار می‌کنید، کمک گرفتن از درمانگر می‌تواند به شما در یافتن راه‌های مقابله سالم‌تر و مفیدتر کمک کند.

چگونه از جلسات مشاوره بیشترین بهره را ببریم؟

اثر بخشی درمان بسته به طیف وسیعی از عوامل مانند ماهیت و شدت مشکل شما می‌تواند متفاوت باشد. اما موارد زیر می‌تواند به استفاده حداکثری از جلسات روان درمانی منجر شود:

با درمانگر خود صادق باشید، سعی نکنید مشکلات یا احساسات خود را پنهان کنید. هدف شما این است که خود واقعی‌تان را نشان دهید، بدون اینکه سعی کنید جنبه‌هایی از شخصیت خود را پنهان کنید که ممکن است از افشای آن هراس داشته باشید.

سعی نکنید احساسات منفی مانند غم، خشم، ترس یا حسادت را پنهان کنید. صحبت کردن در مورد این احساسات در چارچوب درمان می‌تواند به شما در درک بهتر آن‌ها کمک کند.

زندگی امروزی شلوغ و  پر هیاهو است، اما سعی کنید به بهترین شکل ممکن به جلسات درمانی و قرار ملاقات‌های برنامه ریزی شده خود پایبند باشید. اگر درمانگر شما تکالیفی را برای انجام در خارج از جلسات درمانی تعیین کرده، سعی کنید آن را قبل از جلسه بعدی به پایان برسانید.

کلام آخر

در روان درمانی به مسائل مختلفی مانند درمان افسردگی، اضطراب، وسواس فکری عملی و سایر اختلالات پرداخته می‌شود و به فرد کمک می‌کند با چالش‌های مهم زندگی خود کنار بیاید. امیدواریم مقاله “روان درمانی چیست؟ + مشاوره آنلاین” به شما کمک کرده باشد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط