ازدواج با خود (سولوگامی) چیست؟ + علل آن

ازدواج با خود

ازدواج با خود از عجیب‌ترین ازدواج‌ها در دنیای امروز است که احتمالا درباره آن شنیده‌اید. اما ازدواج با خود چگونه است؟ این نوع ازدواج چه دلایل و پیامدهایی دارد؟ در این مقاله از پرتو زندگی به این پرسش‌ها، پاسخ خواهیم داد. ازدواج، سنتی است که از دیرباز در میان جوامع بشری رایج بوده و فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف هر کدام با توجه به رسومات و سنت‌های خود، آن را جشن می‌گیرند.

در بسیاری از ادیان نیز به مساله ازدواج اشاره شده و حتی دستورات خاصی برای انجام این آیین بیان شده است. ازدواج می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد. اما ازدواج با خود یکی از عجیب‌ترین و جدیدترین عباراتی است که به فرهنگ ازدواج در جهان اضافه شده است.

ازدواج با خود چگونه است؟

سولوگامی به فرد و جامعه آسیب می‌رساند
سولوگامی به فرد و جامعه آسیب می‌رساند

ازدواج با خود یا سولوگامی (sologamy) ‌نوعی مراسم نمادین است که در آن شخص به داشتن یک رابطه معنادار، عمیق و عاشقانه نسبت به خود متعهد می‌شود. سولوگامی با ازدواجی که در میان عموم رایج است، هیچ تفاوتی ندارد. یعنی فرد یک جشن عروسی می‌گیرد، لباس عروس یا داماد پوشیده، مهمان‌ها را دعوت می‌کند و سپس با خود ازدواج می‌کند.

در برخی از کشورها، امکان ثبت این ازدواج به صورت رسمی ‌وجود دارد و برخی دیگر از کشورها، این شکل از ازدواج را به رسمیت نمی‌شناسند. ازدواج با خود، طرفداران و منتقدان زیادی دارد. افرادی که طرفدار این شکل از ازدواج هستند، معتقدند که سولوگامی ‌فرصتی برای دوست داشتن، احترام گذاشتن و ارزش قائل بودن برای خود است.

اما منتقدان این شکل از ازدواج معتقد هستند که سولوگامی جلوه بارزی از خود شیفتگی و انزوا طلبی است. ازدواج با خود در میان زنان رایج تر است. متخصصان دلایل متفاوتی را برای این مساله بیان می کنند. از جمله: تحقیر شدن زنان در دوران کودکی، عدم توانایی در پیدا کردن همسر ایده آل، ترس از ازدواج و زندگی در کنار مردی دیگر!

پیامد‌های ازدواج با خود چیست؟

اعضای یک جامعه زمانی از نظر جسمی ‌و روحی سالم هستند که در چارچوب امن خانواده رشد کنند. ازدواج با خود، امکان تشکیل چنین سلول‌های سالمی ‌را از جامعه می‌گیرد. این شکل از ازدواج، زمینه ساز انزوای اجتماعی است. افراد در این شکل از ازدواج تله‌های خودشیفتگی خود را تغذیه کرده و به واسطه دوری و عدم تعلق به خانواده، به مرور زمان به بحران‌های روحی مختلفی دچار می‌شوند.

از سوی دیگر، زندگی احساسی و جنسی افراد در ازدواج با خود، تحت الشعاع قرار می‌گیرد. رواج این شکل از ازدواج در جامعه، می‌تواند سبب بروز اختلالات شخصیتی و روحی فراوان در افراد شود.

لازم به ذکر است که این شکل از ازدواج، در فرهنگ بسیاری از کشورها تعریف نشده است. بدین ترتیب، افراد با انتخاب سولوگامی ‌نه تنها خود را در معرض آسیب‌های روحی و روانی از سوی جامعه قرار می‌دهند بلکه در عین حال، به فرهنگ جامعه نیز آسیب وارد می‌کنند.

مقاله پیشنهادی: ازدواج بنفش چیست

ازدواج با خود در بعضی کشورها به ثبت می‌رسد
ازدواج با خود در بعضی کشورها به ثبت می‌رسد

مشاور چه کمکی می‌تواند کند؟

تمایل به ازدواج با خود، طبیعی نیست. به بیان دیگر، سولوگامی ‌یک اقدام روشنفکرانه یا پذیرفته شده از نظر علمی ‌نیست و نباید در جامعه عادی سازی شود. فردی که تمایلی به پذیرش نقش همسری ندارد، عاشق نشده و یا فکر می‌کند که خودش را بیش از هر کس دیگری در دنیا دوست دارد، در واقع طرز فکری افراطی دارد.

سولوگامی برای فرد و جامعه مولد نیست و می‌تواند زمینه ساز مشکلات شخصیتی و روحی بسیاری در آینده شود. دلایل ازدواج با خود ممکن است، عدم پیدا کردن همسری ایده آل باشد؛ شاید ریشه این تصمیم در خاطره‌ای بد و یا باوری غلط پیرامون داشتن رابطه با فرد دیگری است.

در هر صورت، سولوگامی عادی نیست و باید پیش از هر گونه اقدامی، ریشه این تصمیم درک شود. درمان هر یک از موارد فوق یا تغییر زاویه دید به زندگی، می‌تواند به افراد در درک بهتر روابط انسان‌ها و اهمیت ازدواج کمک کند. در صورتی که فکر می‌کنید ازدواج با خودتان، بهترین تصمیمی است که می‌توانید بگیرید، بهتر است با مشاوران صحبت کنید.

برای بررسی و رفع این تمایل در افراد بهترین راه مراجعه به مشاوره و روان درمانی است. جهت دریافت روان درمانی و مشاوره آنلاین با پرتو زندگی در تماس باشید.

کلام آخر

ازدواج با خود، پیامدهای منفی برای فرد و جامعه داشته که به دلایل مختلفی می‌تواند در فرد شکل بگیرد. کمک گرفتن از مشاوران برای بررسی و رفع دلایل آن لازم است. از مقاله”ازدواج با خود (سولوگامی) چیست؟ + علل آن” راضی بودید؟

 

5/5 - (2 امتیاز)

مقالات مرتبط