مشاوره ازدواج با فرد سیگاری
امروزه سیگار کشیدن یکی از عادتهای رایج جوانان است که باعث شده ازدواج با فرد سیگاری به یکی از دغدغههای مهم این حوزه تبدیل شود. ازدواج با فرد سیگاری با چالشهایی همراه است که در این مقاله به آن پرداخته میشود.
همه ما عادتهای مختلفی در زندگی داریم که ممکن است شریک زندگیمان با آنها کنار نیاید. کنار آمدن با عادتهای فردی یکدیگر، یکی از چالشهای زوجین در ازدواج است.
سیگار کشیدن، یکی از عادتهای ناسالم است که اگرچه برای خود شخص مطلوب است، اما میتواند سایر اعضای خانواده را با مشکلات و چالشهایی همراه کند.
چالشهای ازدواج با فرد سیگاری چیست؟

ازدواج با فرد سیگاری، به ویژه اگر یکی از زوجین سیگاری نباشد، چالش برانگیز است. افراد غیر سیگاری معمولا از بوی سیگار خوششان نمیآید. این بو ماندگار است و میتواند به لباسها و پارچهها نفوذ کند.
نفس افراد سیگاری بوی بدی دارد و این امر میتواند خوابیدن و یا نفس کشیدن در کنار همسرتان را به امری نامطلوب برایتان تبدیل کند. خاکستر سیگار، یکی دیگر از چالشهای پیش رو در منزل است. این خاکستر میتواند به راحتی محیط اطراف را آلوده سازد و زحمت تمیز کردن خانه را، چندین برابر کند.
سیگار کشیدن در خانهای که طفل نوزاد یا کودکی نوپا در آن زندگی می کند، خطرناک است.استشمام دود سیگار برای نوزادان خطر مرگ به همراه دارد. همچنین علم پزشکی ثابت کرده که استشمام دود سیگار برای کودکان، آسیبهای جدی ریوی و قلبی را به همراه دارد.
مشخص است، ازدواج با فرد سیگاری و داشتن یک زندگی مشترک در کنار وی، آسان نیست؛ اما چگونه می توان این شرایط را بهبود بخشید؟ چه راهکارهایی برای حل چالشهای ازدواج با فرد سیگاری وجود دارد؟!
اولین قدم در حل مشکلات ناشی از ازدواج با فرد سیگاری، صحبت کردن است. شما باید برای حل مشکلاتتان با همسر خود صحبت کنید. سیگار کشیدن او در خانه یا در کنار شما در حضور جمع، حتما ناراحتیهایی را برایتان به وجود میآورد. این موارد را با او در میان بگذارید.
مثلا به او بگویید که از بوی بد سیگار در خانه، ناراحت هستید یا او را در خصوص خطرات این عادت غلط برای کودکان آگاه کنید. همسر شما تا به حال هزاران بار در خصوص مضرات سیگار کشیدن شنیده است، بنابراین سخنرانیهای طولانی و یا پند و نصیحت در او اثر نخواهد کرد.
به همسرتان در خصوص احساس نارضایتی خود از سیگار کشیدن او بگویید. درباره ضررهای مالی و همچنین فیزیکی که سیگار کشیدن به خانواده میزند با او صحبت کنید.
با شوهر سیگاری چه کنیم؟
سیگار کشیدن در هر تعداد، نوعی وابستگی و اعتیاد است و ترک کردن اعتیاد، آسان نیست. اگر از همان ابتدا شمشیر را از رو ببندید و بخواهید طرف مقابل خود را وادار به ترک سیگار کنید، موفق نخواهید شد.
فروش سیگار در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما قانونی است و ترک اعتیاد به چیزی که هم قانونی و هم در دسترس است، آسان نیست. شما باید صبور باشید و تلاش کنید به کمک یک مشاور، علت سیگار کشیدن همسرتان را پیدا کنید. مطالعات نشان داده که در اکثر مواقع، سیگار کشیدن پاسخی به محرکهای استرس در بدن است.
افرادی که سیگاری هستند معمولا در مواجهه با شرایط استرس زا، هیجان بیش از حد و کلافگی سیگار میکشند. گاهی محرکهای استرس خارج از کنترل ما هستند. در این موارد، شما باید به همسرتان کمک کنید تا راههای دیگری را برای مقابله با استرس خود پیدا کند.
شما میتوانید به کمک یک روانشناس، الگوی رفتاری همسر خود را پیدا کنید. روانشناسی افراد سیگاری متفاوت است. اگر سیگار کشیدن همسر شما ناشی از استرس است، سعی کنید محرکهای استرس در خانواده را شناسایی و برای رفع آن اقدام کنید. برای مدیریت استرس میتوانید از روان درمانی نیز کمک بگیرید.

در ازدواج با فرد سیگاری، مرزبندی مشخص کنید!
اگر همسر شما تمایلی به ترک سیگار نداشته باشد، راه حل موثر دیگر برای کاهش تنشها در زندگی مشترک، مرز بندیهای شخصی است. به عنوان مثال، شما میتوانید از همسر خود بخواهید در برابر کودکان و داخل محیط خانه سیگار نکشد. او میتواند سیگار کشیدن را به فضای بیرون خانه، در داخل حیاط یا بالکن محدود کند.
چالشهای ازدواج با فرد سیگاری، شاید در ابتدا چندان مهم به نظر نرسد اما بدون شک به مرور زمان و در جریان یک زندگی مشترک، تاثیرات عمیقی خواهد داشت.
علاوه بر راهکارهای ارائه شده، اگر قصد ازدواج با فرد سیگاری را دارید به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنید و در صورتی که همسر شما سیگاری است از مشاوره زوج درمانی کمک بگیرید.
کلام آخر
ازدواج با کسی که سیگار میکشد نیاز به مشاوره توسط متخصصان این حوزه دارد. امیدواریم مقاله”ازدواج با فرد سیگاری چه چالشهایی دارد؟” به شما در این زمینه کمک کرده باشد.
برای آشنایی با دیگر دغدغههای رایج در ازدواج مقالات زیر را بخوانید: